Графік роботи інтернет-магазину та магазинів -
Перейти
Графік роботи інтернет-магазину та магазинів - Перейти
Графік роботи інтернет-магазину та магазинів - Перейти
Кошик
Кошик порожній
Сад та город
Зоотовари
Виробники
Назад

Календар садівника. Лютий

1203
09.02.2021
Лютий - довгоочікуваний початок садово-городнього сезону. Основні роботи в цей час пов'язані з однорічними культурами з тривалим періодом вегетації.

Плодові та декоративні культури
Оскільки плодові та декоративні культури-багаторічники в цей час перебувають у стані спокою, продовжують грудневі та січневі роботи, пов'язані з боротьбою з гризунами, підготовкою інвентарю, ґрунтосумішей, заготівлею живців для щеплення. Для цього розкидають отруєні приманки та розставляють пастки.

У підготовлені субстрати висівають петунії та еустому, пеларгонії, дельфініум, аквилегію, айстри та інші квіти, які потребують тривалого разсадного періоду.

Проводять викорінююче обприскування препаратами Брунька, Фітал, 30-В, розчином Карбаміду 500 г / 10 л, розчинами Мідного і Залізного купоросу, Бордоської суміші до розпускання бруньок, в періоди потепління. Викорінююче обприскування найбільш ефективне, при температурі + 3- + 5°.

Овочеві культури
Друга-третя декади лютого - оптимальні терміни для посіву таких культур, як селера, високорослі томати для теплиць, цибуля-порей, перці та баклажани. Це культури, які характеризуються тривалим періодом від посіву до появи сходів.

Щоб поліпшити їх схожість і підвищити енергію проростання насіння, його замочують в різноманітних стимуляторах - Епін, гумати Гроу, Віва, Бороплюс, Янтарна кислота, Байкал, Циркон.

Водночас замочувати насіння в розчинах добрив не варто, сольові розчини «витягують» воду з насіння, висушуючи його. Підживлення розчинами добрив - Майстер, Плантафол, Ізабіон - має сенс проводити з появою першого справжнього листка рослин. До цього сходи отримують поживні речовини з сім'ядоль.

Крім цього, важливим є вибір ґрунтосуміші з оптимальними параметрами - структурою, кислотністю, співвідношенням елементів живлення. Якісними ґрунтосумішами є Щедра земля, Пітфілд, Кокосові субстрати.

Вкрай важливим є дотримання оптимальних параметрів температури та вологості.
Перед посівом насіння ґрунт проливають розчином мікробіологічних препаратів Триходерма, або Фітоспорин. Горщики та лотки для насіння, повинні бути забезпечені дренажними отворами. Після посіву, горщик або ящик вкривають плівкою - це необхідно, щоб уникнути пересушування насіння. Оптимально використовувати спеціальні міні-парнички.

В обігрівальних теплицях, висаджують розсаду томатів, огірків і перцю. Температура ґрунту в таких теплицях повинна бути не нижче 18º, а повітря - 20-22º. Для кращого вкорінення, розсаду поливають розчинами препаратів Гумат, Гроу, Чаркор, Корневин, Радіфарм.


Після вкорінення, рослини підживлюють добривами з високою часткою азоту - Сечовина (Карбамід), Аміачна селітра, Майстер для розсади, Плантафол. Ще краще - використовувати препарати амінокислот, такі, як Спідфол-аміно, Ізабіон, Мегафол. Крім азотного підживлення, вони знімають стрес рослин при пересадці.

Починають яровизацію насінневої картоплі. Для цього насіннєві бульби (краще, якщо паростки на них не обломлювалися) в один шар викладають в ящиках очками вгору. Зрозуміло, найкраще купувати насінневу картоплю хороших сортів голландської селекції, вагою 40-60 г. Рослини з них дають максимальну врожайність.

Ящики ставлять на світло в приміщенні з хорошим повітрообміном і температурою 10-15º, обробляють стимуляторами Віва, Мегафол, Гумат, Биокомплекс БТУ, Азотофіт. Для елітної картоплі можна використовувати Радіфарм.

Для яровизації добре підходить теплиці, що не обігріваються, але в цьому випадку, бульби потрібно вкрити від заморозків агроволокном 60, яке дозволяє паросткам пережити мороз до 5-6º. Коли через кілька тижнів основна маса очок пробудиться, і почне давати коріння, бульби можна розрізати на 2-3 частини з очками та розсадити по 0,5-1 л горщиках. Розсаду картоплі висаджують в кінці квітня, обережно витягуючи з горщиків. Бульби, в цьому випадку, буде менше, але вони будуть більшими.
0 0)
Додати відгук
Оцініть статтю