Ви вже запаслися варенням на зиму? Якщо фруктове вже чекає свій час в підвалі, тоді підготуйте для варення овочі! Так-так, варення з овочів - досить незвичайна, але неймовірно смачна страва. Ми підготували для вас топ-5 рецептів цього десерту.
Кабачкове варення
Спосіб приготування
1. Спочатку зваріть сироп, змішавши воду і цукор. 2. Наріжте кабачки на невеликі кубики, покладіть їх у ємність. 3. Додайте до кабачків сироп і нагрійте до кипіння. 4. Пропустіть через м'ясорубку лимон і покласти його до овочів в сиропі. 5. Варіть 45 хвилин, після дайте варення трохи охолонути.
Варення з баклажанів з волоськими горіхами
Спосіб приготування 1. Підготуйте дрібні баклажани: очистіть їх від шкірки і плодоніжок. 2. Наріжте баклажан часточками і залийте водою, розведеною з содою. 3. Відіжміть баклажани, додайте до них рубані горіхи і прянощі. 4. Приготуйте сироп і залийте їм баклажани. 5. Варити треба в кілька етапів до отримання густої маси: по 15-20 хвилин з перервами 6-8 годин.
Варення з гарбуза та айви
Спосіб приготування 1. Необхідно очистити гарбуз від шкірки і нарізати її на великі шматки. 2. Візьміть каструлю, залийте холодну воду, додайте соду і покладіть гарбуз. 3. Ємність залиште в прохолодному місці на добу. Через день злийте воду і вимийте гарбуз в холодній воді. 4. Наріжте овоч на квадратики. 5. Зробіть сироп: розводимо цукор з водою і варимо до тих пір, поки маса не стане густою. 6. Додайте в сироп шматочки гарбуза і дочекайтеся кипіння. 7. Зніміть каструлю з вогню і поставте варення остигати. В кінці додайте айву, попередньо натерту на тертці. Знову поставте варення на вогонь і варіть до готовності.
У підсумку виходить темно-бурштинове варення з кислинкою і трохи терпким смаком.
Морквяне варення
Спосіб приготування 1. Помийте і почистіть моркву, потім занурте її в каструлю з холодною водою і відваріть. 2. Після закипання варіть овоч ще 30 хвилин. 3. Займіться сиропом: налийте в ємність воду, додайте цукор, перемішайте і поставте на вогонь. 4. Наріжте моркву соломкою і покладіть її в киплячий сироп. 5. Варимо близько 30 хвилин і постійно помішувати. За 10 хвилин до кінця додаємо в варення часточки лимона.
Варення із зелених помідорів чері
Спосіб приготування 1. Промийте і наріжте помідори часточками, після чого покладіть їх у каструлю і залийте холодною водою. 2. Прокип'ятіть протягом 3 хвилин і злийте воду. 3. Сироп слід варити з 1 л води і 0,5 кг цукру. 4. Після приготування занурте в сироп помідори, варіть до закипання і залиште на добу. 5. Після злийте сироп, додайте в нього 0,5 кг цукру і лимон, заздалегідь нарізаний часточками. 6. Все це добре прокип'ятіть і занурте в каструлю з сиропом помідори.
Порекомендувати друзям
Telegram
Viber
Messenger
Facebook
Вибране
Копіювати
WhatsApp
Twitter
Друк
Gmail
51)
55
Марина Величко
02.02.2022
Приготувала морквяне варення, це щось неймовірне! Дякую за ідею!!!!