Графік роботи інтернет-магазину та магазинів -
Перейти
Графік роботи інтернет-магазину та магазинів - Перейти
Графік роботи інтернет-магазину та магазинів - Перейти
Кошик
Кошик порожній
Сад та город
Зоотовари
Виробники
Назад

ТОП-5 рецептів варення з овочів

708
08.09.2021
Ви вже запаслися варенням на зиму? Якщо фруктове вже чекає свій час в підвалі, тоді підготуйте для варення овочі! Так-так, варення з овочів - досить незвичайна, але неймовірно смачна страва. Ми підготували для вас топ-5 рецептів цього десерту.

Кабачкове варення


Спосіб приготування

1. Спочатку зваріть сироп, змішавши воду і цукор.
2. Наріжте кабачки на невеликі кубики, покладіть їх у ємність.
3. Додайте до кабачків сироп і нагрійте до кипіння.
4. Пропустіть через м'ясорубку лимон і покласти його до овочів в сиропі.
5. Варіть 45 хвилин, після дайте варення трохи охолонути.

Варення з баклажанів з волоськими горіхами


Спосіб приготування
1. Підготуйте дрібні баклажани: очистіть їх від шкірки і плодоніжок.
2. Наріжте баклажан часточками і залийте водою, розведеною з содою.
3. Відіжміть баклажани, додайте до них рубані горіхи і прянощі.
4. Приготуйте сироп і залийте їм баклажани.
5. Варити треба в кілька етапів до отримання густої маси: по 15-20 хвилин з перервами 6-8 годин.

Варення з гарбуза та айви

Спосіб приготування
1. Необхідно очистити гарбуз від шкірки і нарізати її на великі шматки.
2. Візьміть каструлю, залийте холодну воду, додайте соду і покладіть гарбуз.
3. Ємність залиште в прохолодному місці на добу. Через день злийте воду і вимийте гарбуз в холодній воді.
4. Наріжте овоч на квадратики.
5. Зробіть сироп: розводимо цукор з водою і варимо до тих пір, поки маса не стане густою.
6. Додайте в сироп шматочки гарбуза і дочекайтеся кипіння.
7. Зніміть каструлю з вогню і поставте варення остигати. В кінці додайте айву, попередньо натерту на тертці. Знову поставте варення на вогонь і варіть до готовності.

У підсумку виходить темно-бурштинове варення з кислинкою і трохи терпким смаком.

Морквяне варення

Спосіб приготування
1. Помийте і почистіть моркву, потім занурте її в каструлю з холодною водою і відваріть.
2. Після закипання варіть овоч ще 30 хвилин.
3. Займіться сиропом: налийте в ємність воду, додайте цукор, перемішайте і поставте на вогонь.
4. Наріжте моркву соломкою і покладіть її в киплячий сироп.
5. Варимо близько 30 хвилин і постійно помішувати. За 10 хвилин до кінця додаємо в варення часточки лимона.

Варення із зелених помідорів чері


Спосіб приготування
1. Промийте і наріжте помідори часточками, після чого покладіть їх у каструлю і залийте холодною водою.
2. Прокип'ятіть протягом 3 хвилин і злийте воду.
3. Сироп слід варити з 1 л води і 0,5 кг цукру.
4. Після приготування занурте в сироп помідори, варіть до закипання і залиште на добу.
5. Після злийте сироп, додайте в нього 0,5 кг цукру і лимон, заздалегідь нарізаний часточками.
6. Все це добре прокип'ятіть і занурте в каструлю з сиропом помідори.

5 1)
5 5
Приготувала морквяне варення, це щось неймовірне! Дякую за ідею!!!!
Показати відповідь
Додати відгук
Оцініть статтю