Графік роботи інтернет-магазину та магазинів -
Перейти
Графік роботи інтернет-магазину та магазинів - Перейти
Графік роботи інтернет-магазину та магазинів - Перейти
Кошик
Кошик порожній
Сад та город
Зоотовари
Виробники
Назад

Випічка для вашого новорічного столу

726
28.12.2021

Новорічна випічка може бути не лише ласощами до чаю, а й чудовим подарунком до свята! Ми підготували кілька рецептів, які не залишать вас байдужими.

ІМБИРНІ ПРЯНИКИ З ГЛАЗУР'Ю

1. До сотейника додайте мед, цукор і всі спеції. Поставте сотейник на вогонь. При постійному помішуванні доведіть суміш до кипіння.
2. Перелийте гарячу суміш у миску, додайте соду. Добре перемішайте. Маса посвітлішає і трохи збільшиться в обсязі.
3. Покладіть у медову масу вершкове масло. Добре перемішайте. Олія повинна повністю розтанути в гарячій суміші. Потім вбийте у неї сире яйце. Перемішайте вінчиком до однорідного стану.
4. Замісіть тісто, додаючи борошно частинами. Зберіть тісто у кулю. Загорніть тісто в харчову плівку та покладіть у холодильник на пів години.
5. Потім тісто розкотіть у пласт завтовшки близько сантиметра. За допомогою форм або трафаретів виріжте пряники.
6. Випікайте пряники близько 10-12 хвилин за температури 180°С. Орієнтуйтесь на духовку. Готові пряники остудіть і зніміть із паперу.






Підготовка глазурі
В окрему миску додайте яєчний білок. Просійте до нього через дрібне сито цукрову пудру.
Вінчиком добре розмішайте яєчну масу до однорідного стану. Додайте кілька крапель лимонного соку.
Міксером збийте глазур до пишної білої маси. У розведену глазур додайте барвники. Розфарбуйте пряник глазур'ю за власним бажанням.



КЕКС З МАНДАРИНАМИ

1. Борошно з'єднайте з прянощами та розпушувачем. Просійте суху суміш у зручну широку ємність. Борошно збагатиться киснем, і кекс буде більш підйомним та пишним.
2. М'яке масло з'єднайте з цукром. Міксером збийте масло із цукром до утворення пишної, однорідної маси.
3. Додайте згущене молоко. Добре збийте, щоб згущене молоко рівномірно з'єдналося з масляно-цукровою сумішшю. В отриману масу вбийте по одному яйця, добре збиваючи після кожного.
4. Додайте в тісто лимонну та апельсинову цедру, перемішайте. Всипте просіяне з розпушувачем і прянощами борошно. Ретельно перемішайте до зникнення грудочок борошна.
5. Додайте часточки мандаринів у тісто, добре перемішайте.
6. Дно та боки форми для випікання змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто у форму, верх розрівняйте ложкою або лопаткою. Випікайте кекс у заздалегідь розігрітій до 170С духовці 50-55 хвилин.
7. Для прикраси кексу приготуйте глазур. Білок збийте вилкою до однорідності. Всипте цукрову пудру, трохи перемішайте. Додайте кілька крапель лимонного соку, одночасно розтираючи масу і домагаючись потрібної консистенції глазурі. Повністю остиглий кекс покрийте глазур'ю. Дайте глазурі трохи підсохнути.




МАНДАРИНОВИЙ ТОРТ

1. Яйця розділити на білки та жовтки. Білки збити в пишну піну, поступово додати 50 г цукру. Поставити збиті білки у холодильник. Окремо збити жовтки з цукром, що залишився. До жовтків поступово влити молоко, всипати цедру та ванілін.
2. Борошно просіяти з розпушувачем та поступово всипати в тісто, збити до однорідності. Наприкінці підмішати збиті білки.
3. Випікати в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці близько 35 хвилин. Дати коржам охолонути й дістати з форми. Корж розрізати на 3-4 частини. Можна просочити кожен корж апельсиновим лікером.
4. Для крему: Сир «Філадельфія» з'єднати з цукровою пудрою, апельсиновим лікером, цедрою та ваніліном. Добре збити крем міксером до однорідності.
5. Промазати коржі кремом та викласти очищені мандаринові часточки. Верх торта прикрасити мандаринами чи апельсинами за бажанням.






0 1)
5 5
Чудовi! Дякую!
Показати відповідь
Додати відгук
Оцініть статтю