Коли звичайні свіжі огірки набридають, завжди є варіант зробити їх малосольними. Тим, кому вони подобаються, ми підготували ТОП-3 рецепти.
МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ ПО-КОРЕЙСЬКИ ЗА 3 ГОДИНИ 1. Миємо огірки. Нарізаємо огірочки, спочатку по довжині на 4 часточки, а потім поперек на зручні для вас шматочки. 2. Перекладаємо нарізані шматочки в миску. Туди ж висипаємо сіль, цукор і приправу. Часник чистимо і видавлюємо через спеціальне пристосування, або можна скористатися дрібної теркою. 3. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти. Додаємо до огірків оцет і соняшникову олію. Знову гарненько перемішуємо масу і ставимо на 3 години в холодильник, щоб промаринувалося.
МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ СУХОГО ЗАСОЛУ В ПАКЕТІ 1. Огірки миємо, видаляємо хвостики і нарізаємо на дві або чотири часточки уздовж огірка. Подрібнюємо часник. Перемішуємо всі інгредієнти. 2. Розміщуємо розрізані огірки в прозорий поліетиленовий пакет, додаємо суміш з інгредієнтів, зав’язуємо пакетик і все ретельно перемішуємо. 3. Кладемо пакет з огірками, не розкриваючи, в холодильник. Через дві-три години малосольні огірки готові.
МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ З ГІРЧИЦЕЮ 1. Огірки вимиваємо. 2. Пряні трави вимиваємо, крупно нарізаємо. Часник очищаємо, нарізаємо шматочками. 3. Банку промиваємо з содою. Викладаємо шар зелені на дно банки. 4. Зверху – огірки, пересипаючи спеціями. 5. Верхній шар огірків посипаємо сухою гірчицею. 6. Кип’ятимо воду, всипаємо сіль і цукор, перемішуємо, добре розчиняємо. 7. Заливаємо огірки в банці гарячим розсолом. 8. Малосольні огірки з гірчицею будуть готові через 12 годин.