Консультації та замовлення за телефонами
Укртелеком:
+38 (044) 229-11-60
Vodafone:
+38 (099) 408-62-62
Київстар:
Страви з кислої капусти швидко готуються, мають чудовий смак та аромат, а також насичують нас величезною кількістю вітамінів та мінералів. Ми підготували для вас ТОП-3 рецепти смачної квашеної капусти, які перевірені часом.
Спосіб приготування:
1. Знімаємо два верхні листи з качана, викидаємо їх. Капусту тонко шаткуємо гострим ножем або використовуємо спеціальну терку-шаткування.
2. Нашатковану капусту викладаємо в миску, щоб зручніше було перемішувати та м'яти її.
3. Моркву натираємо на великій тертці або тертці для корейської моркви.
4. Капусту з морквою добре переминаємо руками і дуже щільно утрамбовуємо у велику банку. Капуста має вся поміститися, якщо ні – мало пом'яли її.
5. Тепер приготуємо розсіл. В один літр холодної кип'яченої води додаємо дві столові ложки солі, перемішуємо до розчинення солі й заливаємо отриманим розсолом.
6. Банку з капустою ставимо в глибоку тарілку, тому що під час квашення рясно витікатиме зайвий розсіл. Зверху просто прикриваємо кришкою або накриваємо шматочком марлі. Залишаємо капусту в теплі на два дні. Періодично (один-два рази на день) потрібно протикати виделкою і випускати з капусти бульбашки газів.
7. Потім весь розсіл зливаємо в каструлю. Додаємо одну ложку з гіркого цукру, перемішуємо до розчинення і знову заливаємо капусту розсолом.
8. Закриваємо капусту кришкою і забираємо ще на один день у холодильник.
Спосіб приготування:
1. З капусти зняти кілька перших листків. Нашаткувати її тонко.
2. Моркву очистити від шкірки і крупно натерти.
3. Помістити все у велику миску і присипати сіллю. Перетирати нічого не потрібно, лише трохи перемішати.
4. Перекласти у велику місткість та дерев'яним товкачем утрамбувати щільно. Працювати потрібно доти, доки капуста не пустить сік. Накрити тарілкою або дерев'яним диском та зверху встановити вантаж.
5. Залишити для бродіння на кухні. Кожні два дні потрібно відкривати салат і протикати його дерев'яною палицею. Це потрібно для того, щоб виходив газ.
Бродіння займе близько тижня. Перекласти готову капусту у банку і прибрати у холодильник.
Спосіб приготування:
1. Капусту нашаткувати.
2. Моркву очистити, натерти на тертці, додати капусту.
3. Болгарський перець очистити від насіння, нарізати на маленькі шматочки, додати до овочів.
4. Приготувати гарячий маринад: (В сотейник налити води (5оо мл), додати олію (100 г), сіль (1 ст.л), цукор (3-4 ст.л), лавровий лист, перець запашний, насіння коріандру, зубчики часнику (роздавити ножем). Поставити на вогонь, довести до кипіння. Додати оцет, перемішати і зняти з вогню.)
5. Залити гарячим маринадом капусту, легко перемішати, капусту не м'яти.
6. Дати постояти маринованій капусті на столі хвилин 15.
7. Потім перекласти в банки (зручніше в невеликі) і забрати мариновану капусту у прохолодне місце.
Звісно не вся капуста підходить для квашення. Для приготування класичної квашеної капусти, необхідно обрати звичайну білокачанну капусту пізніх строків дозрівання. Причому, чим пізніше зрізана капуста, тим краще, оскільки саме в таких голівках накопичується найбільша кількість цукрів, необхідних для процесу квашення. Також, пізні сорти мають більш щільну текстуру листа, тому в результаті квашення, капуста збереже світлий колір та буде надзвичайно хрумка.
Найкращі сорти капусти для квашення: Атрія F1, Агресор F1, Бірюза, Золтан F1, Лангедейкер Децема та Респект F1.
Також читайте:
08133, Україна, Вишневе,
вул. Чорновола, 53, поверх 2