Любите лохину? Тоді пропонуємо вам смачні рецепти морозива із цією ягодою.
МОРОЗИВО З ЛОХИНОЮ І СМОРОДИНОЮ 1. Попередньо промиту і очищену ягоду подрібнюємо до однорідності за допомогою блендера.
2. Ставимо в водяну баню миску з яйцями, цукром і ваніллю. В той час, як суміш варто в водяній бані, потихеньку збиваємо її міксером. Коли суміш стане густою — знімаємо з водяної бані, охолоджуємо.
3. В іншій мисці збиваємо вершки до м'яких піків.
4. Акуратно в яєчну суміш додаємо перемелені ягоди. перемішуємо ложкою, після чого додаємо сюди ж збиті вершки. Знову акуратно перемішуємо. Потім переливаємо в пластикову форму і ставимо в морозилку на 4 години.
СИРКОВЕ МОРОЗИВО З ЛОХИНОЮ 1. У сир додати цукор, перемелену лохину і все ретельно перемішати.
2. Вершки збити, додати в них згущене молоко і акуратно перемішати.
3. Додати сирно-ягідну масу в збиті вершки і також акуратно перемішати.
4. Суміш, що вийшла, перекласти у формочку і поставити в морозилку до повного застигання (6-8 годин).
КЛАСИЧНЕ МОРОЗИВО З ЛОХИНОЮ 1. У каструлі змішайте лохину, цукор та воду. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь та варіть на повільному вогні до тих пір, поки цукор не розчиниться, а ягоди не стануть м’якими.
2. Потім отриману суміш процідіть в миску через сито.
3. Викиньте м’якоть. Додайте вершки. Перекладіть морозиво у форми.
4. Заморожувати до твердого стану, приблизно 2−4 години.