Сезон помідорів в самому розпалі. Час спробувати нові рецепти для заготівлі смачненьких консервованих помідорчиків на зиму.
ПОМІДОРИ ПО-ГРУЗИНСЬКИ
Спосіб приготування:
1. Моркву порізати кільцями і покласти на дно банки разом із зеленню і часником.
2. Перець очистити від плодоніжки і насіння, розрізати на 4 частини. Покласти перець, помідори і цибулю в банки.
3. Закип’ятити воду і залити окропом овочі в банці, накрити кришкою. Залишити на 20 хвилин.
4. Злити воду. Додати в неї сіль, цукор, перець горошком і довести до кипіння.
5. Додати в банку оцет і залити маринадом, відразу ж закатати. Перевернути банки догори дном і укутати до повного вистигання.
ЗЕЛЕНІ ПОМІДОРИ З МОРКВОЮ Спосіб приготування:
1. Моркву порізати кружечками, а часник – пластинками.
2. Помідор розрізати, але не до кінця. Вставити в кожен по кружечку моркви і пластинці часнику.
3. Підготовлені помідори укласти в банки. Покласти в кожну банку шматочок гострого перцю.
4. Всі складові маринаду (крім оцту) закип’ятити, оцет додати в кінці.
5. Залити гарячим маринадом помідори. Стерилізувати літрові банки 15 хвилин і закатати.
МАРИНОВАНІ ПОМІДОРИ З МЕДОМ І ЧАСНИКОМ Спосіб приготування:
1. Часник порізати поздовжніми пластинками. 2. У помідорів зрізати верхівки, зробити в центрі надріз і нашпигувати часником. 3. У стерилізовані банки класти хрін, кріп, смородину і помідори. 4. У воду додати перець, гвоздику, сіль, мед, все закип’ятити. 5. Залити маринадом помідори, прикрити кришкою, залишити хвилин на 5. Злити маринад назад в каструлю, закип’ятити. Повторити процедуру 2 рази, після чого банки закатати, перевернути, закутати до повного охолодження.