Графік роботи
UA
Кошик
Кошик порожній
Сад та город
Акції та знижки
Назад

Незвичайні страви з полуниці

1534
28.06.2023
Підготували для вас рецепти страв з полуниці, які будуть до смаку всім поціновувачам цієї ягоди. 

ЦУКАТИ З ПОЛУНИЦІ У ДУХОВЦІ


Спосіб приготування:

1. Підготовлені ягоди засипають лимонною кислотою і половиною норми цукру. Через 2 – 3 години, коли цукор повністю розчиниться, а полуниця дасть сік, масу перекладають на деко з високими бортиками. Зверху ягоди засипають залишками цукру.
2. Ємність ставлять в духовку, розігріту до 200 градусів. Після того, як рідина закипить, температуру зменшують до 180 градусів, і тримають полуницю в духовці 25 хвилин.
3. Після цього піддон виймають, а полуницю розкладають поштучно на пергаменті.
4. Сушать ягоди до готовності при кімнатній температурі, а потім обсипають цукровою пудрою.



ПОЛУНИЧНИЙ ЗЕФІР
Спосіб приготування:

1. Замочуємо агар-агар у холодній воді.
2. Перетворюємо на пюре полуницю.
3. Отриману масу ставимо на вогонь, трохи проварюємо до загустіння, відставляємо вистигати.
4. До набряклого агар-агару додаємо 0,5 кг цукру, перемішуючи, гарненько нагріваємо (не кип’ятимо!), варимо, поки за лопаткою/ложкою не потягнеться тонка нитка.
5. Далі все потрібно робити дуже хутко, оскільки сироп швидко загусає.
6. У полуницю кидаємо цукор, що залишився, половину білка, збиваємо масу до кремоподібного стану (суміш повинна трохи посвітлішати). Не зупиняючись, вводимо в основу страви решту білка. Збиваємо суміш до утворення на ній стійких піків.
7. Не перериваючи процесу, тонкою цівкою вводимо в полуничну масу суміш з агар-агару. Збиваємо все до загустіння. Залежно від потужності міксера, на це може піти 5–15 хвилин.
8. Швидко перекладаємо основу страви в кондитерський мішок, на рівну поверхню кладемо пергамент/плівку, видавлюємо фігурні зефіринки або просто довгі ковбаски, які потім можна буде порційно порізати.
9. Мінімум через 7–8 годин посипаємо десерт пудрою. Потім знімаємо з пергаменту/плівки кожну зефіринку, склеюємо їх по дві основами.



САЛАТ З ПОЛУНИЦЕЮ І СИРОМ ФЕТА
Спосіб приготування:

1. З’єднайте всі інгредієнти салату у великій мисці.
2. З’єднайте інгредієнти для заправки та енергійно струсіть.
3. Залийте заправкою салат, ретельно перемішайте й від разу ж подавайте до столу.












ГАСПАЧО З ПОЛУНИЦЕЮ
Спосіб приготування:

1. Підготуйте інгредієнти: наріжте помідори, селеру, огірки, болгарський перець і полуницю.
2. Складіть все у миску і збийте блендером до отримання пюре.
3. Додайте трохи соку лимона, цукру і чорного перцю.











ПОЛУНИЧНИЙ ТРАЙФЛ
Спосіб приготування:

1. Вершки з'єднайте з маскарпоне та цукровою пудрою. Збийте до м'яких піків.
2. Полуницю вимийте, обсушіть і видаліть чашолистки. Відкладіть кілька ягід для прикраси, решту розріжте на 2-6 частин.
3. Печиво або бісквіт наламайте великими шматочками.
4. У склянку для подачі насипте 1-2 столові ложки бісквіту або печива.
5. Полийте зверху однією чайною ложкою полуничного джему чи сиропу.
6. Викладіть поверх шар полуниці.
7. Поверх полуниці викладіть 1/4 частину крему з маскарпоне.
8. На крем викладіть шматочки бісквіту. Полийте бісквіт сиропом.
9. Поверх сиропу покладіть шар ягід.
10. На ягоди викладіть 1/4 частину крему.



Також читайте:
Як подолати хлороз та виростити здорову та смачну полуницю та інші ягідні культури
https://leto.ua/ua/article/hloroz_rasteniy_chto_delat

Полуниця від насіння до врожаю
https://leto.ua/ua/article/klubnika_ot_semechka_do_urojaya_chast_1_stratifikatsiya

Вертицильозне в'янення - проблема і її рішення
https://leto.ua/ua/article/vertitsilleznoe_uvyadanie_problema_i_ee_reshenie
0 0)
Додати відгук
Оцініть статтю